ГоловнаПолітика

Касаційний цивільний суд Верховного Суду очолив Гулько

Кандидата підтримали одноголосно.

Касаційний цивільний суд Верховного Суду очолив Гулько
Фото: http://sc.gov.ua

Головою Касаційного цивільного суду був обраний Борис Гулько. Його підтримали всі 26 суддів Касаційного цивільного суду, повідомляє "Судово-юридична газета".

Під час виступу перед суддями Гулько зазначив, що якісна робота апеляційних судів дасть можливість знизити надходження касаційних скарг до Касаційного цивільного суду. За його словами, нині в цивільній палаті ВССУ перебуває 31 800 справ, які дістануться Касаційному цивільному суду. При цьому Гулько заявив, що буде клопотати про збільшення чисельності Цивільного касаційного суду в спосіб проведення додаткового відбірного конкурсу до цього Суду.

Він розповів про свій досвід роботи і пообіцяв зробити все, щоб Касаційний цивільний суд ефективно здійснював правосуддя. Також суддя повідомив, що КАС буде надавати методичну допомогу апеляційним судам, буде запроваджено інститут кураторства над апеляційними судами з виїздами в ці суди. Для суддів апеляційних судів будуть організовані стажування.

Нагадаємо, головою Касаційного господарського суду Верховного Суду був обраний Богдан Львов. Він також обіймає посаду заступника голови Верховного Суду Валентини Данішевської.

Михайло Стокович очолив Касаційний адміністративний  суд Верховного Суду.

Борис Гулько очолював Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ з 2014 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram