ГоловнаПолітика

НАБУ заявило про реалізацію плану зі знищення бюро

"Великий план" нібито "увійшов у активну фазу" минулого тижня.

НАБУ заявило про реалізацію плану зі знищення бюро
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро переконане, що з минулого тижня в Україні почали реалізувати "великий план", головною метою якого є знищення НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Про це повідомляється на сайті бюро.

Заява НАБУ зумовлена реєстрацією у Верховній Раді законопроекту, який наділяє депутатів правом звільнити директора бюро без аудиту.

"Наголошуємо, що в разі ухвалення цього законопроекту буде завдано нищівного удару по незалежності нових антикорупційних органів і тих досягнень в боротьбі з корупцією, яких їм вдалося досягти, незважаючи на системний опір правлячих еліт. На жаль, існує велика ймовірність, що цей законопроект може бути ухвалений найближчим часом. Переконані, зазначені кроки є частиною великого плану, який увійшов в активну фазу минулого тижня, головною метою якого є знищення НАБУ і САП, блокування розслідувань щодо топ-посадовців та звільнення топ-корупціонерів від відповідальності", - сказано в заяві.

НАБУ просить народних депутатів замість ухвалення цього закону спрямувати зусилля на якнайшвидше створення незалежного антикорупційного суду й надання бюро права на автономне прослуховування.

Нагадаємо, минулого тижня після затримання агента НАБУ під прикриттям, якого звинуватили в провокуванні хабара, Генпрокуратура виклала відео з персональними даними агентів бюро. Зокрема, була розсекречена "агент Катерина", зусиллями якої був притягнутий до відповідальності нардеп Борислав Розенблат. У ГПУ заявили про існування незаконного таємного відділу в бюро та почали допитувати агентів НАБУ.

У середу в парламенті з'явився законопроект про звільнення директора НАБУ без аудиту. Його оперативно внесли до порядку денного засідання Ради в четвер, проте пізніше проект закону з порядку денного зник. Один зі співавторів документа, глава фракції  БПП Артур Герасимов заявив,  що потрібно дати можливість колегам-депутатам протягом двох тижнів розробити і внести альтернативні законопроекти.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram