ГоловнаПолітика

У Смілі затримали винного у зриві опалювального сезону за крадіжку 38 млн гривень

Директор держпідприємства гроші від споживачів не перераховував "Нафтогазу".

У Смілі затримали винного у зриві опалювального сезону за крадіжку 38 млн гривень
Фото: npu.gov.ua

Поліція затримала колишнього керівника державного підприємства у Смілі Черкаської області, який розікрав 38 млн гривень. Це призвело до того, що Сміла ввійшла в опалювальний сезон на місяць пізніше від інших населених пунктів в Україні.

Як повідомляється на сайті поліції, затриманий, обіймаючи посаду керівника державного підприємства, разом з керівником підконтрольної комерційної структури у сфері теплопостачання розробили злочинну схему, яка за чотири роки дала їм 38 млн гривень.

Ці гроші були отримані від споживачів за послуги з теплопостачання і призначалися для розрахунків із "Нафтогазом". Кошти мали бути зараховані на рахунки зі спеціальним режимом використання. Однак у квитанціях про оплату послуг за теплопостачання були вказані розрахункові рахунки, які не мали спеціального режиму.

"Отримані на банківські рахунки кошти від споживачів за надання послуг з теплопостачання надалі були перераховані на рахунки підконтрольних суб'єктів господарювання", - сказано в повідомленні.

Екс-директора державного підприємства та колишнього керівника підконтрольної комерційної структури затримано, їм повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (організація привласнення коштів) Кримінального кодексу України. На п'ять рахунків суб'єктів господарювання, задіяних у злочинній схемі, накладено арешт.

Обшуки підозрюваних та їх затримання проводилися із залученням спецпідрозділу КОРД.

Нагадаємо, через зрив опалювального сезону поплатився посадою в.о. мера Сміли Віктор Федоренко.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram