ГоловнаПолітика

Порошенко попросив Раду розблокувати створення Антикорупційного суду

Президент заявив, що сам внесе законопроект, якщо депутати не поквапляться.

Порошенко попросив Раду розблокувати створення Антикорупційного суду
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко попросив Верховну Раду відкликати депутатський законопроект про створення Антикорупційного суду.

"Завтра вже місяць, як я звернувся до Верховної Ради України з пропозицією прискорити процес створення Вищого антикорупційного суду. Це було продиктовано бажанням створити максимально сприятливі умови для прийняття відповідного закону. Його проект ще на стадії написання повинен бути узгоджений між різними політичними силами. Моя пропозиція все ще чинна. Однак якщо до початку наступного тижня я не побачу прогресу, протягом семи-десяти днів самостійно підготую і внесу відповідний законопроект. Прошу народних депутатів зняти з порядку денного старий законопроект "Про антикорупційні суди", як це рекомендувала Венеціанська комісія, і розчистити простір для нового проекту", - написав він у фейсбуці.

Нагадаємо, Венеціанська комісія у своєму висновку від 6 жовтня 2017 року критично оцінила законопроекти №6011 і №6529 про створення Антикорупційного суду і рекомендувала, щоб президент України вніс свій проект закону. Однак оскільки законопроект №6011 включили в порядок денний сесії Верховної Ради, для реєстрації нового проекту закону на цю тему його потрібно відкликати. Дві спроби це зробити не набрали достатньої кількості голосів.

Петро Порошенко висловив готовність внести свій законопроект про створення Антикорупційного суду, але закликав Раду розблокувати його внесення. При цьому в опозиції вважають, що коаліція навмисно провалює відкликання проекту закону №6011, щоб затягнути процес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram