ГоловнаПолітика

Каськіву світить умовний термін

Він компенсував бюджету 7,5 млн гривень збитків і має п'ятьох дітей.

Каськіву світить умовний термін
Фото: Макс Левин

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що суд призначить колишньому голові Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владиславу Каськіву умовний термін.

Про це він сказав на засіданні Верховної Ради.

"Справа Каськіва, яку було витребувано в нас, на загальну суму збитків понад 700 млн перебуває в НАБУ без оголошення підозри. У нас залишився невеликий осколок цієї справи на 7,5 млн. Ми довели її до кінця, повідомили про підозру, провели екстрадицію, доставили пана Каськіва сюди, і він має перспективу найближчим часом постати перед судом. На жаль, якщо НАБУ не висуне йому додаткового епізоду на 700 млн, він матиме можливість отримати умовний термін покарання, тому що повністю компенсував імовірні збитки, а також має п'ятьох дітей, у тому числі неповнолітніх", - заявив Луценко.

Нагадаємо, що Каськів з 23 грудня 2010 р. по 15 березня 2014 рю був головою Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України. За даними МВС, під керівництвом Каськіва Держінвестпроект "розпиляв" кілька сотень мільйонів гривень.

Йому оголосили підозру за ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна) і ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу в рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг. На початку 2016 року колишнього чиновника оголосили в розшук.

18 серпня 2016 року Каськіва затримали на кордоні Коста-Рики, куди він хотів виїхати з Панами. Україна звернулася до влади Панами з проханням про його видачу. Вночі 1 листопада Владислава Каськіва екстрадували з Панами в Україну. За неофіційними даними, Каськів погодився на добровільну екстрадицію і сам прилетів в Україну.

Печерський районний суд Києва 1 листопада обрав Каськіву запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави 160 тисяч гривень. Колишній чиновник гроші сплатив і з тих пір перебуває на волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram