ГоловнаПолітика

Британія стурбована втручанням у роботу НАБУ

Боротьбу проти корупції в Україні намагаються підірвати, вважають у МЗС країни.

Британія стурбована втручанням у роботу НАБУ
Фото: PinArt

Великобританія стурбована "зусиллями підірвати боротьбу України з корупцією" через втручання в роботу Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомляють на сайті Міністерства закордонних справ Великобританії.

"Великобританія все більше стурбована з приводу підриву боротьби проти корупції в Україні. Корупція залишається головною загрозою для стабільності і національної безпеки України, тоді як українські виборці визначають її як основну проблему в країні. Боротьба з корупцією є визначальною для європейського вибору України і її прагнень стати сучасною, економічно успішною і демократичною державою", - сказано в повідомленні.

"НАБУ, у створення якого Великобританія вклала значні ресурси, є надзвичайно важливою ланкою антикорупційного механізму в Україні і досягло значного прогресу у своєму розвитку і проведенні розслідувань. Останні події, зокрема, втручання в розслідування НАБУ і викриття його агентів під прикриттям, - це тривожний знак, який ставить під загрозу майбутнє незалежних антикорупційних розслідувань. Ми сподіваємося, що представники влади продемонструють лідерство і єдність у питанні просування реформ для викорінення корупції", - додали в МЗС Британії.

Нагадаємо, після затримання агента НАБУ під прикриттям, якого звинуватили в провокуванні хабара, Генпрокуратура виклала відео з персональними даними агентів бюро. Зокрема було розсекречено "агента Катерину", зусиллями якої притягнули до відповідальності нардепа Борислава Розенблата.

США і Євросоюз випустили жорсткі заяви на захист НАБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram