ГоловнаПолітика

Проти Парасюка порушили справу за напад на поліцейського в Маріуполі

У співробітника поліції діагностували струс.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження стосовно народного депутата, який 4 грудня в приміщенні маріупольського суду вдарив співробітника поліції. Провладний блогер Андрій Дзиндзя в фейсбуці виклав відео, на якому видно, що йдеться про Володимира Парасюка.

"4 грудня в Маріуполі після закінчення засідання Апеляційного суду Донецької області про зміну запобіжного заходу двом екс-добровольцям, підозрюваним у розбійному нападі, й оголошення рішення суддів народний депутат ударив одного поліцейського і пошкодив техніку іншому", - так описали цей інцидент у поліції.

Потерпілий поліцейський звернувся в лікарню, де йому було діагностовано струс головного мозку та забій.

Парасюку закидають ст. 345 Кримінального кодексу - насильство стосовно співробітника правоохоронного органу. Оскільки він має депутатську недоторканність, підозру Парасюкові вручити не можуть без згоди парламенту.

Нагадаємо, Парасюк - рекордсмен серед нардепів за кількістю бійок.

17 жовтня він двічі вдарив ногою начальника Управління державної охорони України Валерія Гелетея біля будівлі Верховної Ради.

У вересні минулого року нардеп після участі в телевізійному ефірі дочекався біля студії депутата від "Опоблоку" Олександра Вілкула та почав з ним бійку. Пізніше Парасюк спробував пошкодити автомобіль Вілкула.

У червні 2016 року під час засідання Верховної Ради Парасюк побився з членом фракції "Опозиційний блок" Дмитром Колесніковим через те, що той виступав російською мовою.

У листопаді 2015 року Парасюк ударив ногою генерала СБУ Василя Пісного на засіданні Національного антикорупційного комітету Верховної Ради. У парламентарія викликали гнів слова Пісного про те, що він зробив для Майдану більше, ніж сам Парасюк. Співробітник СБУ подав скаргу на дії нардепа в Генеральну прокуратуру України. За фактом нападу Парасюка на Пісного відкрито кримінальне провадження.

Раніше того ж місяця під час судового засідання у справі Геннадія Корбана Парасюк ударив прокурора Олександра Голінченка.

Наприкінці жовтня 2015 року Парасюк влаштував скандал під час засідання Центральної виборчої комісії. Він накричав на члена ЦВК Жанну Усенко-Чорну, звинувативши її в поганій організації місцевих виборів.

Наприкінці вересня 2015 року Парасюк вступив у перепалку з головою міліції Луганської області Анатолієм Науменком після закінчення виїзного засідання комітету ВР з питань запобігання протидії корупції.

У середині липня 2015 року Парасюк обурився появою в сесійній залі Романа Насірова - голови Державної фіскальної служби, який не склав депутатського мандата, і затіяв бійку в парламенті.

У лютому 2015 року Парасюк штовхнув колишнього спікера Верховної Ради Володимира Литвина після його виступу в залі засідань. Інцидент стався після того, як Литвин з трибуни Ради звинуватив владу в скороченні соціальних виплат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram