ГоловнаПолітика

Суд дозволив заочне розслідування проти депутата Держдуми Затуліна

12 вересня Затуліна оголосили в розшук.

Суд дозволив заочне розслідування проти депутата Держдуми Затуліна
Константин Затулин

Слідчий суддя Печерського райсуду Києва 1 грудня надав військовій прокуратурі дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо депутата Державної Думи Російської Федерації Костянтина Затуліна.

Про це повідомляють на сайті Генпрокуратури.

Кримінальне провадження проти першого заступника голови комітету Держдуми Російської Федерації у справах СНД і директора Інституту країн СНД було порушено 20 жовтня 2015 року. Костянтина Затуліна підозрюють у скоєнні в період лютого-березня 2014 року кримінальних правопорушень, "пов'язаних із зазіханням на територіальну цілісність і недоторканність України, плануванням, підготовкою, розв'язуванням і веденням агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110; ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України)".

12 вересня 2017 року Затуліна оголосили в державний розшук, 26 вересня 2017 року суд надав дозвіл на його затримання і доставку в суд для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Після проведення необхідних слідчих та інших процесуальних дій обвинувальний акт щодо Затуліна буде передано до суду для проведення спеціального судового провадження (заочне засудження).

Нагадаємо, 30 вересня 2016 року військова прокуратура отримала дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо іншого підозрюваного в цьому ж провадженні - радника президента Російської Федерації Сергія Глазьєва. У серпні минулого року Генпрокуратура України опублікувала відео з доказами причетності Глазьєва і Затуліна до зазіхання на територіальну цілісність України, а також розв'язування і ведення війни проти нашої країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram