ГоловнаПолітика

Луценко вважає, що всі агенти НАБУ є поза законом

"Це нелегальне угруповання, яке діє нелегальними методами нелегальною апаратурою".

Луценко вважає, що всі агенти НАБУ є поза законом
Фото: Макс Требухов

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що всі агенти Національного антикорупційного бюро є поза законом.

Про це він сказав у інтерв'ю "ТСН.Тиждень".

"Вони використовують незаконні методи провокації. Ніхто з них не допущений до державної таємниці. Але їм надаються матеріали прослуховування СБУ, що є кримінальним злочином. Вони самі використовують в Україні незареєстровану прослуховувальну техніку, яку завезено контрабандним шляхом. Отримані з неї матеріали вони використовують у своїй роботі. Це величезний букет нелегального угруповання, яке діє нелегальними методами нелегальною апаратурою. Тепер я розумію всю повноту проблеми НАБУ. Весь апарат агентів зараз поза законом", - заявив Луценко.

Також він знову наголосив, що агенти НАБУ були набрані в обхід конкурсів, що суперечить закону.

Нагадаємо, що НАБУ згорнуло всі операції під прикриттям після того, як унаслідок "зливу" був затриманий агент, який "вів" першого заступника голови Державної міграційної служби Діну Пімахову.

Вдала операція агентів НАБУ, про яку відомо громадськості, - це янтарна справа проти нардепа Борислава Розенблата. Співробітниця Бюро назвалася представником компанії "Фуджейра" з ОАЕ, яка нібито мала намір добувати й експортувати бурштин із Житомирської області. Депутат мав допомогти агенту отримати ліцензію на користування надрами та внести законодавчі поправки до Митного й Податкового кодексу спеціально під "Фуджейру", зокрема щоб компанія платила меншу ренту за видобуток бурштину.

Тепер депутата звинувачують в отриманні $ 285 тис. хабара.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram