ГоловнаПолітика

ГПУ заявила про існування "таємного відділу" в НАБУ

"Метою діяльності групи було штучне створення умов для отримання хабара".

ГПУ заявила про існування "таємного відділу" в НАБУ

У Генеральній прокуратурі заявили про існування "таємного відділу" Національного антикорупційного бюро під керівництвом колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ і за згодою керівництва НАБУ.

Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у Фейсбуці.

За інформацією ГПУ, 26 вересня 2017 року у Службу безпеки звернулася перша заступниця голови Державної міграційної служби Діна Пімахова із заявою про провокації підкупу якимось Сергієм Тітєнковим.

"Як з'ясувалося, Тітєнков входив до складу організованої групи осіб у вигляді так званих «таємного підрозділу» НАБУ під керівництвом колишнього співробітника МВС України та за згодою керівників антикорупційного бюро. Метою діяльності організованої групи було штучне створення умов для одержання неправомірної вигоди посадовими особами, їх незаконне притягнення до кримінальної відповідальності і дискредитація, а також подальше позитивне висвітлення результатів і досягнень НАБУ в боротьбі з корупцією", - написала Сарган.

До складу цього об'єднання, за її словами, без конкурсу залучали кадри з-поміж колишніх правоохоронців.

"Групою осіб використовувалася конспіративна квартира для оперативних нарад і розробки подальших планів незаконного притягнення до кримінальної відповідальності Пімахової через провокацію підкупу", - зазначила прес-секретар.

30 листопада ГПУ повідомила Тітєнкова про підозру за ст. 369, 370 Кримінального кодексу (провокація хабара).

У відео, яке оприлюднено на YouTube-каналі Генпрокуратури, повідомляють, що керівником "таємного відділу" є Борис Індиченко. Також там є фотографії "агента Катерини" (Катерина Сікорська) і "агента Сергія" (Сергій Боярський).

Нагадаємо, 29 листопада співробітники СБУ затримали агента Бюро під прикриттям, який "вів" Діну Пімахову. Після цього НАБУ заявило про зрив спецоперації. НАБУ також показало запис однієї із зустрічей агента і чиновниці, де вона просить поміняти їй 50 тисяч гривень.

Пімахова свою версію ситуації з хабаром від детектива НАБУ розповіла вранці на спеціальному брифінгу.

Також окремий брифінг провів генеральний прокурор Юрій Луценко, який звинуватив НАБУ в незаконній провокації хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram