ГоловнаПолітика

СБУ затримала агента НАБУ, який намагався дати хабар заступнику голови Міграційної служби

Син екс-нардепа Юрія Боярського пропонував Пімаховій значні суми за незаконну легалізацію громадян В'єтнаму та Ірану.

СБУ затримала агента НАБУ, який намагався дати хабар заступнику голови Міграційної служби
Архивное фото
Фото: flickr/SSU

Під час спроби передачі хабара першому заступникові голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій в середу, 29 листопада, затримали агента Національного антикорупційного бюро.

Про це інформує прес-служба відомства.

"Протягом декількох місяців агент НАБУ, син колишнього народного депутата від Партії Регіонів Юрія Боярського, виконуючи незаконні вказівки окремих керівників НАБУ, неодноразово намагався спровокувати Діну Пімахову, пропонуючи значні суми хабарів за ухвалення нею незаконних рішень щодо легалізації в Україні громадян В'єтнаму та Ірану, яких насправді не було", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Діна Пімахова звернулася із заявою в правоохоронні органи про те, що їй намагаються передати хабар. Правоохоронці провели комплекс оперативно-розшукових заходів щодо документування злочинної групи.

В результаті під час спроби передати першу частину хабара у розмірі 15 тис. доларів США агента НАБУ затримали співробітники СБУ на місці вчинення злочину.

"Злочинні дії агента НАБУ щодо провокування підкупу посадової особи підпадають під відповідальність, передбачену 370 ст. Кримінального Кодексу - провокація підкупу. Тривають слідчі дії", - повідомляють у федеральній Міграційній службі.

Раніше повідомлялося, що підозрюваний у спробі дати хабар НАБУ бізнесмен Альперін з'явився в суд, але засідання перенесли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram