ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило про підозру екс-керівнику великого київського залізничного підприємства

Олександр Скорик підозрюється в розтраті 8,8 млн гривень.

НАБУ повідомило про підозру екс-керівнику великого київського  залізничного підприємства
Фото: http://mppzt.com.ua/

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) повідомило про підозру колишньому виконувачу обов'язків голови правління приватного акціонерного товариства "Київ-Дніпровське міжгалузеве підприємство промислового залізничного транспорту" в завданні 8,8 млн гривень збитку підприємству.

Про це повідомляється на сайті бюро.

"28 листопада детективи Національного антикорупційного бюро України за погодженням з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили колишньому виконувачу обов'язків голови правління ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ" про підозру у зловживанні службовим становищем з метою надання неправомірної вигоди третій особі", - сказано в ньому.

Дії підозрюваного кваліфіковані за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Детективи НАБУ встановили, що протягом 2016-2017 років менеджер, всупереч вимогам законодавства, уклав свідомо невигідні для державного підприємства договори страхування, які фактично не виконувалися.

У результаті, за даними слідства, держпідприємству завдано збитків на суму 8,8 млн гривень.

На переконання детективів, при укладанні договорів страхування порушені вимоги п.13 постанови Кабінету Міністрів № 1673 від 29.11.2006 "Про стан фінансово-бюджетної дисципліни, заходи щодо посилення боротьби з корупцією та контролю за використанням державного майна і фінансових ресурсів", а також ст . ст. 75, 89 Господарського кодексу.

На цей час вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

До 2 серпня в.о. голови правління МППЗТ був Олександр Скорик.

Згідно з інформацією на сайті Київ-Дніпровського МППЗТ, його створено в 1971 році для звільнення виробника від невластивих йому функцій з маневрової роботи, навантаження-розвантаження вагонів та виконання експедиційних операцій і забезпечує перевезення вантажів від 64 залізничних станцій прилягання УЗ до фронтів вивантаження і навантаження.

Основний вид його діяльності - перевезення вантажів залізничним транспортом між станціями прилягання і власниками вантажу, маневрова робота на під'їзних шляхах і вантажних фронтах, операції з навантаження і вивантаження з вагонів, утримання та ремонт під'їзних шляхів і рухомого складу.

Київ-Дніпровське МППЗТ обслуговує понад 1000 підприємств, в тому числі теплові та атомні електростанції, підприємства нафтопереробної та хімічної промисловості, цементні заводи, заводи з виготовлення залізобетонних виробів, домобудівні комбінати, гранітні кар'єри, комбінати хлібопродуктів, елеватори, цукрові заводи.

100%акцій ПрАТ належать державі в особі Мінінфраструктури.

Підприємство на своєму сайті стверджує, що займає друге місце після УЗ в сегменті ринку промислових вантажів з часткою в 10%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram