ГоловнаПолітика

Заступник голови СБУ очікує збільшення провокацій від російських спецслужб перед виборами президента у 2019 році

РФ шукає нові чинники впливу на дестабілізацію ситуації в Україні.

Заступник голови СБУ очікує збільшення провокацій від російських спецслужб перед виборами президента у 2019 році
Виктор Кононенко
Фото: Макс Требухов

Росія готується до провокацій напередодні президентських виборів 2019 року в Україні.

Про це заявив заступник голови Служби безпеки Віктор Кононенко на VIІI Національному Експертному Форумі Інституту Горшеніна "Формула безпеки України".

"Робота (російських спецслужб, - ред.) відбувається в декількох напрямках: ставка на політиків, які були при владі і втратили її у 2014 році; також працюють і з тими політиками, які активно будували нову державу, але в силу тих чи інших причин або розчарувалися, або не отримали того, чого хотіли. Вони залучають журналістів, експертів, по суті, ми бачимо роботу Росії в усіх напрямках політичного життя України", - заявив заступник голови СБУ.

Одним із найважливіших факторів протидії російським спецслужбам, на думку Кононенка, є продовження тиску світової спільноти на РФ, зокрема у вигляді санкцій.

"Це не тільки наша війна. Путін хоче відновити кордони СРСР - це одне, але очевидним став той факт, що він хоче відновити вплив на всьому Варшавському просторі. Ми бачимо, як Путін намагається дестабілізувати ситуацію в Молдові, Польщі, Румунії та інших регіонах", - сказав Кононенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram