ГоловнаПолітика

Клімкін сподівається узгодити договір про ЗВТ з Ізраїлем до кінця року

Переговори вийшли на завершальний етап.

Клімкін сподівається узгодити договір про ЗВТ з Ізраїлем до кінця року
Фото: mfa.gov.ua

Україна вийшла на завершальний етап переговорів про зону вільної торгівлі з Ізраїлем.

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін за результатами офіційного візиту в Ізраїль, повідомляють на сайті МЗС.

Клімкін зустрівся зі співголовою Спільної міжурядової українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва Зєевом Елькіним.

"Сподіваюся на активізацію переговорного процесу і завершення узгодження тексту Угоди про вільну торгівлю між Україною та Ізраїлем до кінця цього року", - зазначив Клімкін.

Нагадаємо, розмови про ЗВТ між Україною та Ізраїлем ведуться вже кілька років. У 2013 році заступник міністра внутрішніх справ Ізраїлю Фаїна Кіршенбаум розповідала, що ізраїльська сторона вже тоді закінчила свою частину роботи, але Україна відклала питання підписання договору, оскільки Угода про асоціацію з Євросоюзом для неї виявилася важливішою. У результаті минула влада так і не домовилася ні з Ізраїлем, ні з ЄС.

У грудні 2015 року, після візиту президента Петра Порошенка, Україна й Ізраїль узгодили терміни підписання договору про ЗВТ. У січні 2017 року переговори було відновлено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram