ГоловнаПолітика

Аваков: управління бойовиками на Донбасі здійснює Оперативне командування Південного військового округу

Міністр назвав чисельність техніки і бойовиків.

Аваков: управління бойовиками на Донбасі здійснює Оперативне командування Південного військового округу
Фото: Макс Требухов

Управління угрупованнями російських військ на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей України здійснюється Оперативним командуванням, створеним на базі штабу 8-ї Армії Південного військового округу РФ (Новочеркаськ). Про це в рамках VIII Національного Експертного Форуму Інституту Горшеніна розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, до складу угруповання входять 1-й (Донецьк) і 2-й (Луганськ) корпуси, що складаються з місцевого населення, найманців і кадрових російських військових. Корпуси посилені підрозділами зі складу округів, видів, родів військ ЗС РФ, що діють на ротаційних засадах. Вони є першим ешелоном військ на цьому напрямку. Другий ешелон, за словами міністра, складають підрозділи 8-ї Армії.

Разом із цим Аваков оприлюднив загальну чисельність угруповань військ на Донбасі:

    у Донецьку кількість бойовиків становить 35,5 тис., танків - до 478; бойових бронемашин - до 484; артилерійських систем-мінометів - до 750; реактивних систем залпового вогню - до 208; протитанкових засобів - до 363; засобів протиповітряної оборони - до 419.

    у Луганську кількість бойовиків становить 14,8 тис., танків - 196; бойових бронемашин - 357; артилерійських систем/мінометів - 309; реактивних систем залпового вогню - 86; протитанкових засобів - 120; засобів протиповітряної оборони - 165.

"До формування Оперативного командування управління угрупованням російських окупаційних військ здійснювалося Центром терористичних військ 12-го командування резерву Південного ВО (Новочеркаськ)", - зазначив міністр, додавши, що через 6-ту Армію здійснюється оперативне, бойове і логістичне забезпечення обох армійських корпусів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram