ГоловнаПолітика

НАБУ порушило справу про нагородну зброю МВС

САП передала провадження іншому правоохоронному органу.

НАБУ порушило справу про нагородну зброю МВС
Архив

Національне антикорупційне бюро порушило і передало Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі кримінальне провадження про безпідставну видачу чиновниками Міністерства внутрішніх справ цивільним особам нагородної зброї.

Про це йдеться у відповіді НАБУ на запит Українських Новин.

Зазначено, що 6 липня детективи Головного підрозділу детективів НАБУ на підставі рішення Солом'янського районного суду Києва внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про початок розслідування кримінального провадження за фактом ймовірного скоєння посадовими особами МВС України кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 364 Кримінального кодексу України за фактом здійснення безпідставного і безкоштовного (без компенсації вартості) нагородження цивільних осіб короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю всупереч інтересам служби та нормам чинного законодавства.

При цьому НАБУ відзначає, що САП визначило підслідність цього кримінального провадження за іншим правоохоронним органом, куди і були передані матеріали розслідування.

Який саме орган на цей час розслідує справу, НАБУ не повідомило.

Водночас у відповіді на запит наголошується, що з 2 березня детективи бюро розслідують кримінальне провадження за фактом вчинення посадовою особою МВС заволодіння на користь третіх осіб вогнепальною зброєю шляхом зловживання своїм службовим становищем.

Нагадаємо, раніше статистику вручення нагородних пістолетів, автоматів і кулеметів, яка велася в МВС, опублікував в соціальній мережі Facebook міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. За 2014-2016 роки Аваков вручив 1 322 одиниці зброї, з яких 100 одиниць були вручені цивільним особам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram