ГоловнаПолітика

У "ЛНР" призначили наступника Плотницького

Ватажок "ЛНР" "подав у відставку за станом здоров'я".

У "ЛНР" призначили наступника Плотницького
Леонид Пасечник

Ватажок "ЛНР" Ігор Плотницький подав у відставку.

Про це повідомив ватажок "міністерства держбезпеки ЛНР" Леонід Пасічник, який оголосив себе в.о. голови республіки, повідомляється на сайті агентства луганських сепаратистів "ЛИЦ".

"Сьогодні Ігор Венедиктович Плотницький подав у відставку за станом здоров'я. Далися взнаки численні бойові поранення, наслідки контузії. Відповідно до його рішення я приступаю до виконання обов'язків голови Республіки надалі до майбутніх виборів", - йдеться в заяві Пасічника.

Нагадаємо, 21 листопада відсторонений Плотницький з посади "міністра внутрішніх справ ЛНР" Ігор Корнет відмовився покинути свій пост і опублікував відеозвернення, в якому заявив, що деякі високопоставлені діячі "ЛНР", включаючи наближених до Плотницького - це агентура українських спецслужб.

Увечері цього ж дня в Луганськ увійшла колона з десятків військових автомобілів з Донецька. Згодом "МДБ ДНР" заявило, що проводить спільну спецоперацію з бойовиками "ЛНР" проти "українських диверсантів". Були затримані люди Плотницького.

У четвер, 23 листопада, Корнет заявив, що його збройний виступ врятував "ЛНР" від повернення до складу України. Того ж дня російські ЗМІ повідомили, що Плотницький покинув Луганськ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram