ГоловнаПолітика

ГПУ оголосила підозру двом службовцям УЗ через видачу атестата ДТРЗ

Дніпропетровський тепловозоремонтний завод розтратив 68 млн грн.

ГПУ оголосила підозру двом службовцям УЗ через видачу атестата ДТРЗ
Фото: 112.ua

Генпрокуратура оголосила підозри двом керівникам Департаменту приміських пасажирських перевезень "Укрзалізниці" за результатами обшуків, які пройшли 22 листопада.

Як повідомляють на сайті ГПУ, посадовим особам інкриміновано службове підроблення. Вони у 2016 році видали без належного дослідження матеріально-технічної та кваліфікаційної бази атестат Дніпропетровському тепловозоремонтному заводу. У документ були внесені свідомо неправдиві відомості про те, що ДТРЗ може виконувати ремонти двигунів дизель-поїздів, які використовуються в низці регіонів України для забезпечення приміських перевезень.

ДТРЗ, використовуючи цей атестат, під приводом нібито забезпечення замовлення підрозділів "Укрзалізниці" з виконання ремонту двигунів дизель-поїздів переказав на рахунки одного з фіктивних товариств з обмеженою відповідальністю понад 68 млн гривень.

Керівництву ДТРЗ раніше повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата майна) КК України, воно вже звільнене за рішенням правління "Укрзалізниці".

Директору та засновнику ТОВ оголошено про підозру за ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво).

Зараз за дорученням Генпрокуратури Служба безпеки України і фахівці кіберполіції вивчають комп'ютери в "Укрзалізниці", щоб установити, хто ще причетний до злочину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram