ГоловнаПолітика

Окупаційна влада провела серію обшуків у будинках кримськотатарських активістів

ФСБ підозрює їх у "вимаганні в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини".

Окупаційна влада провела серію обшуків у будинках кримськотатарських активістів
Фото: facebook.com / Эдем Смедляев

На півострові Крим, який перебуває під російською окупацією, 23 листопада пройшли обшуки в будинках активістів кримськотатарського національного руху, пише "Радіо Свобода".

Зокрема, силовики обшукали будинок Бекіра Дегерменджі, батька фігуранта "справи 26 лютого" Мустафи Дегерменджі, в селі Грушівка під Сімферополем. Ще один обшук пройшов у Грушівці в будинку активіста кримськотатарського національного руху Казима Аметова, а в селі Південне під Феодосією - у активістки кримськотатарського національного руху Ельміри Газієвої за її відсутності. Повідомлення про обшук надійшло також із Сімферополя (вулиця Кримська).

Кореспондент "Радіо Свобода" стверджує, що після обшуків затримали Бекіра Дегерменджі, Асана Чапуха, Кязіма Аметова.

Публічних коментарів російських силовиків з приводу серії обшуків поки що не було.

Управління ФСБ Росії в анексованому Криму підозрює активістів у "вимаганні в особливо великому розмірі у громадянина Туреччини".

Після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки в незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram