ГоловнаПолітика

Рейтинг Порошенка - 16,1%, Тимошенко - 14,4%, Вакарчука - 12,1%, - соцопитування

Дослідження провели разом SOCIS, КМІС, Рейтинг і Центр Разумкова.

Рейтинг Порошенка - 16,1%, Тимошенко - 14,4%, Вакарчука - 12,1%, - соцопитування
Фото: Макс Требухов

16,1% виборців готові проголосувати на виборах президента за діючого голову держави Петра Порошенка, 14,4% - за лідера "Батьківщини" Юлію Тимошенко, 12,1% - за співака Святослава Вакарчука.

Про це свідчить спільне дослідження чотирьох провідних соціологічних компаній України (SOCIS, КМІС, Рейтинг і Центр Разумкова), проведене за підтримки Комітету виборців України. Спільними зусиллями в період з 28 жовтня по 14 листопада вони опитали 20 тисяч респондентів у всіх областях України, крім Криму й окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Лідер Опоблоку Юрій Бойко і лідер "Громадянської позиції" Анатолій Гриценко набирають 9,3% голосів, лідер партії "За життя" Вадим Рабинович - 7,9%, лідер Радикальної партії Олег Ляшко - 7,5%, лідер "Самопомочі" Андрій Садовий - 5%.

Лідером парламентської гонки зараз є "Батьківщина" (16%), у президентської БПП "Солідарність" підтримка трохи менша (15,4%). За Опоблок готові проголосувати 10,5% виборців, за "Громадянську позицію" - 10,2%, за "За життя" - 9,4%, за радикалів - 7,8%, за "Самопоміч" - 7,7%.

Решта партій не проходять 5% бар'єр. Найближча до нього "Свобода" (4,6%).

Партію Михайла Саакашвілі "Рух нових сил" підтримують близько 2,6% виборців, "Народний фронт" Арсенія Яценюка - 1,4%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram