ГоловнаПолітика

Москаль назвав справу про "приватний кордон" на Закарпатті пшиком

"Жодних сотень обшуків на Закарпатті не проводилося, не вилучили жодної пачки цигарок".

Москаль назвав справу про "приватний кордон" на Закарпатті пшиком
Фото: Newsone

Голова Закарпатської обладміністрації  Геннадій Москаль назвав величезним пшиком справу про "приватний кордон", яку спробувала розкрутити військова прокуратура.

Про це йдеться в заяві голови області на його сайті.

"Жодних сотень обшуків на Закарпатті не проводилося і не могло проводитися за півтора дня. Не було жодних вилучень «арсеналів зброї», «величезної кількості наркотиків», «мільйонів євро, доларів і гривень», протягом спецоперації не вилучили жодної пачки цигарок", - йдеться в заяві.

За його словами, затримали тільки колишню начальницю Берегівського відділу Держгеокадастру Еріку Шинкевич, та й ту відразу відпустили під домашній арешт, тому що дозвільну документацію на "приватизацію кордону" підписував колишній в.о. начальника облуправління Держгеокадастру Токар, а він давно втік за кордон.

Затриманий Аттіла Горват, за його словами, - звичайний "сільський вуйко", а з нього роблять Аль Капоне.

Голова ОДА наголосив, що Західна Україна розташована на зовнішньому кордоні ЄС, що ретельно охороняється. Там немає жодних "приватних кордонів", а прикордонники та митники в ЄС далеко не такі корумповані. На переконання Москаля, щоденні звірки результатів роботи угорських і українських прикордонників показали, що жодної масової контрабанди тут немає.

"Після всього, що сталося на Закарпатті із залученням величезної кількості озброєних силовиків, вертольотів і броньованої техніки, у мене склалося враження, що насправді сумно відомий план «Шатун», яким намагалися розхитати ситуацію на Закарпатті, розроблявся не в Москві, а в Києві. А на виході ми маємо величезний «пшик» і жодних серйозних результатів", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram