ГоловнаПолітика

Білорусь затримала кореспондента "Українського радіо" за підозрою в шпигунстві (оновлено)

Від офіційних відповідей Посольство Білорусі ухиляється.

Білорусь затримала кореспондента "Українського радіо" за підозрою в шпигунстві (оновлено)
Павел Шаройко
Фото: facebook/Павел Шаройко

Правоохоронці в Білорусі затримали кореспондента "Українського радіо" Павла Шаройка за підозрою в шпигунстві, повідомив голова Національної суспільної телерадіокомпанії (НСТУ) Зураб Аласанія.

"Затримано власкора "UA: Українське радіо" в Білорусі, громадянина України Павла Шаройка. Від офіційних відповідей на наш запит Посольство Білорусі поки що ухиляється. За нашою власною неофіційною інформацією, в Білорусі йому пред'явлено стандартне для іноземних кореспондентів звинувачення в "шпигунстві", - написав Аласанія у фейсбуці.

Оновлення. Заступниця головного редактора Національної радіокомпанії України Світлана Мялік написала у фейсбуці, що суд у Білорусі заарештував Шаройка на два місяці за підозрою у шпигунстві.

"Власкора "Українського радіо" в Білорусі Павла Шаройка заарештовано. Про це мені повідомила дружина Павла Олена. Арешт, за її словами, стався 25.10 у Мінську", - написала вона.

За її даними, білоруські силовики провели обшуки в приміщенні, де жив Шаройко.

Нагадаємо, 4 серпня в Білорусі зник 19-річний син офіцера Держприкордонслужби України. Пізніше стало відомо, що зниклий перебуває у слідчому ізоляторі Краснодара (Росія).

Міністерство закордонних справ Білорусі не відповіло на ноти України про обставини затримання російськими силовиками Павла Гриба в Гомелі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram