ГоловнаПолітика

Прокуратура відкрила справу за фактом сепаратистських висловлювань нардепа Балицького

Обраний від "Опозиційного блоку" у Мелітополі народний депутат в ефірі телеканалу "112 Україна" висловився за відокремлення округу.

Прокуратура відкрила справу за фактом сепаратистських висловлювань нардепа Балицького
Евгений Балицкий
Фото: news.mspravka.info

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом сепаратистських висловлювань депутата Верховної Ради Євгенія Балицького (фракція "Опозиційний блок").

Про це інформує прес-служба прокуратури Запорізької області.

"Прокуратурою області за повідомленням у засобах масової інформації 15.11.2017 внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади) Кримінального кодексу з приводу висловлювань Балицького у вечірньому ефірі телеканалу "112" від 1311.2017", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що народний депутат України, обраний від "Опозиційного блоку" у Мелітополі і Мелітопольському районі Запорізької області, Євген Балицький, 13 листопада у вечірньому ефірі телеканалу "112 Україна" висловив думку про можливість відокремлення території округу, який він представляє.

Розслідування у зазначеному кримінальному провадженні за вимогами доручено слідчому відділу Управління Служби безпеки України в Запорізькій області.

Балицький неодноразово висловлював свої антиукраїнські погляди. На 9 травня він організував разом з лідером мелітопольського "Антимайдану" Катериною Уманець ходу "Безсмертного полку". Уманець зі свого боку відома своєю заявою на російському телебаченні, що в Україні люди через відсутність грошей на проїзд розплачуються в маршрутках сіллю.

Нагадаємо, в червні СБУ провела обшуки у групи осіб, наближених до нардепа Євгена Балицького, які надавали силову підтримку і брали участь у мітингах та інших акціях, що дестабілізують мирну ситуацію в регіоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram