ГоловнаПолітика

Порошенко і єврокомісар Ган обговорили підготовку до саміту "Східного партнерства"

Європейський чиновник прибув з візитом до Києва.

Порошенко і єврокомісар Ган обговорили підготовку до саміту "Східного партнерства"
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко і єврокомісар з питань регіональної політики Йоганнес Ган провели переговори у середу в Києві.

Як повідомляє прес-служба глави держави, вони стосувалися проведення реформ в Україні та підготовки до саміту "Східного партнерства", який пройде в Брюсселі 24 листопада.

Порошенко розповів Ганові про те, що відбувається на Донбасі останнім часом, і звернув його увагу на погіршення ситуації з правами людини в Криму.

Президент також подякував ЄС за підтримку територіальної цілісності України.

Нагадаємо, що "Східне партнерство" - це спільна ініціатива, яка об'єднує ЄС, країни-члени ЄС та шість країн Східної Європи - Вірменію, Азербайджан, Білорусь, Грузію, Республіку Молдова і Україну. Європейська політика сусідства була розроблена у 2004 році як основа, в рамках якої ЄС будує свої відносини з сусідніми країнами. "Східне партнерство" було створено як особливе східне продовження Європейської політики сусідства, яка має на увазі налагодження як двосторонніх, так і багатосторонніх відносин.

П'ятий саміт "Східного партнерства" відбудеться в Брюсселі 24 листопада 2017 року. На ньому обговорюватиметься майбутня співпраця, а також підіб'ють підсумки того, що було досягнуто після саміту в Ризі у 2015 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram