ГоловнаПолітика

НАЗК подасть у суд на Соломатіну

Агентство не побачило фактів у заяві свого колишнього працівника.

НАЗК подасть у суд на Соломатіну
Фото: liga.net

Національне агентство з питань запобігання корупції направить до суду позовну заяву з вимогою спростування інформації, яку повідомила у вівторок колишній керівник Департаменту фінконтролю і моніторингу способу життя НАЗК Анна Соломатіна.

"Брифінг екс-керівника Департаменту фінансового контролю та моніторингу способу життя, проведений сьогодні за участю народних депутатів України, є фактом поширення недостовірної інформації негативного змісту з метою дискредитації роботи Національного агентства з питань запобігання корупції. У зв'язку з цим Національне агентство найближчим часом направить до суду позовну заяву з вимогою спростування оприлюдненої сьогодні, 14 листопада 2017 року, недостовірної інформації. Позовну заяву буде подано до суду відповідного району Києва за місцем реєстрації відповідача", - повідомляється на сайті НАЗК.

"Наголошуємо, що поширена інформація екс-чиновниці, без конкретних фактів, є особистою атакою на голову, членів та колектив Національного агентства та спробою дискредитації успішно розпочатої антикорупційної реформи в Україні", - додали в агентстві.

Нагадаємо, у вівторок керівник Департаменту фінконтролю і моніторингу способу життя НАЗК Анна Соломатіна заявила, що голова НАЗК і її колеги фальсифікують результати повних перевірок е-декларацій. За її словами, агентство стало повністю підконтрольне Адміністрації президента.

"Е-декларування використовується для покривання чиновників, лояльних до влади, розправи над неугодними і для особистого збагачення голови НАЗК і членів НАЗК. Результати перевірок фальсифікуються так, як це потрібно керівництву НАЗК", - сказала вона на брифінгу, який організував депутат Мустафа Найєм.

Після цього НАБУ повідомило, що завело справу за викриттями Соломатіної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram