ГоловнаПолітика

Найєм назвав куратора НАЗК в Адміністрації Президента

Олексій Горащенков - кандидат на пост директора Держбюро розслідувань.

Найєм назвав куратора НАЗК в Адміністрації Президента

Нардеп Мустафа Найєм повідомив, що людиною, яка курирує Національне агентство з питань запобігання корупції, є заступник керівника Головного департаменту стратегічного планування та оперативного забезпечення Адміністрації президента України Олексій Горащенков.

Про це депутат написав у фейсбуці.

Найєм був організатором брифінгу керівника Департаменту фінконтролю і моніторингу способу життя НАЗК Ганни Соломатіної. Вона заявила, що голова НАЗК і її колеги фальсифікують результати повних перевірок е-декларацій. За її словами, агентство стало повністю підконтрольне Адміністрації Президента.

"Мене і двох співробітників викликали в Адміністрацію Президента у вересні цього року. Людина, з якою ми зустрічалися, назвалася куратором НАЗК з боку Адміністрації, і пропонувала, щоб у майбутньому всі проекти рішень, які готує департамент, спочатку погоджували з нею. На що я відповіла відмовою", - заявила Соломатіна.

Нагадаємо, Адміністрація Президента заявила, що не причетна до фальсифікації перевірки електронних декларацій і не має інструментів впливу на НАЗК.

НАБУ вже порушило справу за викриттями Соломатіної.

Горащенков - кандидат на посаду директора Державного бюро розслідувань.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram