ГоловнаПолітика

Насірова почнуть судити 27 листопада

Справу розгляне колегія на чолі з суддею Володимиром Бугілем.

Насірова почнуть судити 27 листопада
Фото: Макс Требухов

Шевченківський районний суд Києва почне розгляд обвинувального акта проти голови Державної фіскальної служби Романа Насірова та керівника департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова в понеділок, 27 листопада.

Про це йдеться у графіку суду на порталі "Судова влада України", пише РБК-Україна.

Справу розгляне колегія на чолі із суддею Володимиром Бугілем.

Насірову закидають зловживання владою і службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України) та службове підроблення (ч.1 ст.366 КК), Новікову - співучасть у зловживанні владою і службовим становищем (ч.5 ст.27, ч.2 ст.364 КК).

За версією слідства, голова Фіскальної служби причетний до так званої "газової схеми Онищенка". На думку детективів Національного антикорупційного бюро, протягом 2015 року обвинувачений ухвалив низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів рентної плати за користування надрами для компаній, задіяних у схемі, на загальну суму 2,019 млрд грн.

Насірова звинувачують у тому, що рішення ухвалювалися заднім числом і без узгодження з Міністерством фінансів. Крім того, слідство стверджує, що він збрехав "Укргазвидобуванню" і Державній службі геології та надр про відсутність у цих компаній податкового боргу. Цим він приховав факт невиконання ними умов договорів про спільну діяльність у частині сплати ренти, що могло б стати підставою для розірвання договорів.

Обвинуваченим може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Потерпілим виступає компанія "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram