ГоловнаПолітика

Порошенко оголосив 2018-й роком проекту "Я маю право"

Українців будуть інформувати про їхні права.

Порошенко оголосив 2018-й роком проекту "Я маю право"
Фото: www.president.gov.ua

Президент Петро Порошенко підписав указ "Про оголошення в Україні 2018-го Роком реалізації правопросвітницького проекту "Я маю право!".

Як наголошено на сайті глави держави, указ сприятиме формуванню правової культури та свідомості в суспільстві, підвищенню рівня знань громадян про механізми захисту своїх прав.

Відповідна ініціатива глави держави і уряду щодо посилення захисту прав і свобод громадян і покращення надання безоплатної правової допомоги була розглянута на засіданні Національної ради реформ 10 листопада.

Указом уряду доручено затвердити план заходів для реалізації проекту.

Проект повинен забезпечити інформування громадян про гарантовані їм Конституцією і законами права у відповідних сферах через засоби масової інформації, шляхом запровадження телефонних "гарячих ліній", організації зустрічей з громадянами за місцем проживання, виготовлення інформаційних матеріалів.

Також документ визначає, що органи місцевого самоврядування повинні сприяти забезпеченню реалізації цього проекту шляхом проведення відповідної інформаційно-роз'яснювальної роботи. Зокрема, на регіональних телеканалах слід створити програми, орієнтовані на підвищення рівня правової культури і правової свідомості громадян.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram