ГоловнаПолітика

Постпред Порошенка в Криму запропонував припинити транспортне сполучення з Росією

"Українець, який перебуває в РФ і не є колаборантом, за визначенням - заручник".

Постпред Порошенка в Криму запропонував припинити транспортне сполучення з Росією
Борис Бабин
Фото: Макс Требухов

Постійний представник президента України в Криму Борис Бабін запропонував припинити пасажирські перевезення з Росією.

"Кожен українець, який живе в Криму, в окупованому Донбасі чи перебуває в РФ і не є колаборантом, за визначенням - заручник агресора. Адже в будь-який момент він може потрапити за ґрати і стати, якщо захоче агресор, "медійним обличчям". Тому є дві головні стратегії - мінімізація кількості таких потенційних заручників у РФ і їх захист на захоплених територіях. Насамперед ми маємо рухатися до припинення організованого пасажирського транспортного сполучення з РФ", - написав він у статті для ZN.ua.

"На жаль, тривалий час після початку конфлікту суспільство було толерантним до масової трудової і соціальної міграції українців у РФ. І залишається толерантним досі. Усі "професійні патріоти" іноді щось висловлюють проти торгівлі з агресором, яка часто є вимушеним злом через специфіку світового розподілу ресурсів. Водночас ці "професійні патріоти", до речі, як і т.зв. "патріотична опозиція", ні слова не говорять про десяток щоденних (!) поїздів "Укрзалізниці" до Москви з усіх регіонів, від Львова до Херсона", - заявив Бабін. 

На його думку, на сьогодні єдиним фактором, який утримує владу "від цього вимушеного, хворобливого, але необхідного кроку", є побоювання громадського обурення.

"Отже, повне припинення пасажирських перевезень і введення виїзду громадян України в РФ (а не лише в'їзду в Україну громадян РФ) тільки за біометричними паспортами - неприємний, проте цілком затребуваний і необхідний захід", - вважає Бабін.

Нагадаємо, що між Україною та Росією не літають літаки, але все ще ходять потяги і їздять автобуси.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram