ГоловнаПолітика

Слинько пояснив, чому Порошенко не призначив його суддею Верховного Суду

Суддя вимагає перевірки інформації, поширеної Романом Маселком.

Слинько пояснив, чому Порошенко не призначив його суддею Верховного Суду
Фото: http://sc.gov.ua

Суддя Вищого спеціалізованого суду з цивільних і кримінальних справ Сергій Слинько подав заяву президентові Петру Порошенку про призупинення призначення його на посаду судді Верховного Суду, оскільки вимагає перевірки інформації про його причетність до судового рішення, яке нібито дало можливість Олексію Пукачу переховуватися від слідства.

Як повідомив Слинько в коментарі LB.ua, напередодні призначення суддею Верховного Суду він подав заяву президентові.

"Я хочу, щоб цю інформацію перевірили і не було жодних інсинуацій щодо мене й щодо президента з приводу призначення суддів", - сказав він.

Суддя зазначив, що звертатиметься до Вищої ради правосуддя для перевірки інформації, поширеної в соцмережах. "Недостатньо того, щоб я казав, що не винен, потрібно, щоб вищий державний орган розглянув поширену інформацію та ухвалив рішення", - заявив Слинько.

"За час своєї роботи з 1993 року я розглянув велику кількість справ. Не сумніваюся, що комусь перейшов дорогу, у мене дуже багато недоброзичливців. Але кому вигідно зараз поширювати подібну інформацію, не знаю", - додав суддя.

На питання про те, що його прізвище звучало і з приводу справи Юрія Луценка, Слинько відповів: "Справу Луценка перевіряли й у Вищій кваліфкомісії суддею, й у Вищій раді правосуддя. Ця інформація була відома на момент ухвалення цими органами рішення про рекомендацію [мене] до Верховного Суду. А це питання [про справу Пукача] виникло напередодні призначення. Тому я хочу, щоб компетентний орган зробив відповідний висновок".

Нагадаємом, 8 листопада на своїй сторінці у Facebook член Громадської ради доброчесності Роман Маселко поширив інформацію про те, що судді ВССУ Сергій Слинько та Станіслав Кравченко, які працювали в апеляційному суді Києва, 2003 року звільнили з-під варти Олексія Пукача на підписку про невиїзд . "Що дало йому можливість потім утекти й переховуватися до липня 2009 року", - написав Маселко.

Прес-служба ВССУ спростувала цю інформацію: "Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва у складі суддів Глосса Л.Ф., Слинька С.С., Кравченка С.І. 5 листопада 2003 року справді розглядала апеляцію Пукача А. П. і його захисників на постанову судді Печерського районного суду міста Києва від 23 жовтня 2003 року, яким щодо Пукача О.П., обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, вчинене працівником правоохоронного органу), було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Разом з тим, як видно з наданого Романом Маселком рішення, Пукач О.П. тоді в скоєнні вбивства Гонгадзе Г.Р. не обвинувачувався. Після зміни йому запобіжного заходу на підписку про невиїзд слідство ще тривало близько 8 місяців, подань про зміну запобіжного заходу на суворіший не надходило, провадження у справі було закрито ухвалою відповідної постанови суду", - додали у ВССУ.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram