ГоловнаПолітика

Турчинов: ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу не дасть РФ "перефарбуватися" під миротворців

Секретар РНБО вважає російський варіант розміщення миротворців небезпечним.

Турчинов: ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу не дасть РФ "перефарбуватися" під миротворців
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає російський варіант розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі серйозною небезпекою.

Про це він заявив журналістам на з'їзді партії "Народний фронт" у Києві.

Він також підкреслив, що ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу не дасть можливості Росії "перефарбуватися" під миротворців.

"Спроба РФ перефарбуватися з агресора на миротворця є серйозною небезпекою. Ба більше, до прикордонних регіонів РФ вже підведена техніка, пофарбована у відповідні кольори. І це небезпека. Тому, ухвалення закону про реінтеграцію (Донбасу, - ред.) повністю перекреслює можливість РФ перефарбуватися під миротворців. Вона є і буде агресором, поки ми не звільнимо Крим ", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, 5 вересня президент РФ Володимир Путін висловив підтримку ідеї розмістити на сході України миротворчу місію. Водночас вона повинна стояти тільки на лінії розмежування, а Україна повинна погодити її з "ДНР" і "ЛНР", говорив Путін. Відповідну російську резолюцію було направлено до Ради Безпеки ООН.

Україна за підтримки західних партнерів розраховує, що миротворці будуть на всій території ОРДЛО, включаючи неконтрольовану ділянку кордону з Росією.

За інформацією видання Wall Street Journal, США збираються обговорити з Росією можливість розміщення 20 тисяч миротворців на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram