ГоловнаПолітика

"Народний фронт" братиме участь у президентських і парламентських виборах у 2019 році, - Яценюк

"На цю мить доля країни залежить від єдності президента, Кабміну і парламентської коаліції".

"Народний фронт" братиме участь у президентських і парламентських виборах у 2019 році, - Яценюк
Фото: Макс Требухов

Партія "Народний фронт" має намір брати участь у президентських і парламентських виборах 2019 року.

Про це заявив лідер "НФ" Арсеній Яценюк на з'їзді партії.

"Наше завдання - виконати нашу програму, яка необхідна для країни, і у 2019 році піти на президентські вибори, піти на парламентські, і нас оцінять люди. Нам є що сказати", - сказав він.

Яценюк також зазначив, що на цю мить доля країни залежить від єдності президента, Кабінету міністрів і парламентської коаліції.

На думку лідера "НФ", Україні до наступних чергових виборів у 2019 році необхідно перейти до європейської моделі парламентсько-президентської республіки.

"Країна не може залежати від прізвищ президента, прем'єра, членів коаліції. Країна повинна залежати тільки від інституцій. Ми будуємо країну для своїх дітей. А ці інституції повинні бути підзвітні народу. І ми це можемо зробити до наступних чергових виборів", - сказав Яценюк.

"Я звертаюся до наших партнерів по парламентській коаліції і персонально до Петра Олексійовича (Порошенка, - ред.). Ми можемо це зробити. Ми можемо забезпечити до наступних президентських і парламентських виборів європейську модель парламентсько-президентської країни", - заявив Яценюк.

Нагадаємо, сьогодні в Києві проходить з'їзд партії "Народний фронт". Напередодні заступник голови фракції "БПП" у Раді Сергій Березенко заявив, що "БПП Солідарність" не планує об'єднуватися з "Народним фронтом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram