ГоловнаПолітика

Розривати дипломатичні відносини з РФ на цьому етапі не вигідно, - Пашинський

Рада розгляне законопроект про реінтеграцію Донбасу у вівторок або четвер.

Розривати дипломатичні відносини з РФ на цьому етапі не вигідно, - Пашинський
Фото: 24tv.ua

Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський вважає, що на цьому етапі розривати дипломатичні відносини з Російською Федерацією для України не вигідно.

Про це він розповів у коментарі LB.ua.

"Це незаконно. Такого не можна вписувати. Для цього треба скасовувати закон про Кабмін, можливо при Верховній Раді створювати якийсь виконавчий орган. Ви знаєте у нас більшість депутатів не читають законів, взагалі нічого не читають. У нас є Конституція? Змінюйте Конституцію, тоді будемо Верховною Радою розривати дипломатичні відносини", - сказав Пашинський.

Він також підкреслив, що у цьому питанні треба керуватися передусім національними інтересами.

"У політико-правових рішеннях ми повинні виходити не з фейкових тез, а з інтересів України. На цьому етапі розрив дипломатичних відносин з Росією не вигідний. Ми в самому законі про деокупацію припускаємо політико-правові методи повернення, які передбачають дипломатію. Ми говоримо, що дипломатичним способом повертаємо території і розриваємо дипломатичні відносини?", - зазначив Пашинський.

Член комітету з нацбезпеки і оборони Андрій Тетерук у коментарі LB.ua також зазначив, що в п'ятницю збиралася робоча група щодо напрацювання поправок до законопроекту про реінтеграцію Донбасу. Він сподівається, що законопроект буде винесений на друге читання в Раду у вівторок або четвер

Тетерук також зазначив, що в законопроекті про реінтеграцію окупованих територій буде відсилання на те, що Крим є окупованою територією, як Донецька і Луганська області.

"У законопроекті (про реінтеграцію, - LB.ua) ми зробимо відсилання до того, що окупованими територіями є Донецька, Луганська області та АР Крим. Робоча група збиралася в п'ятницю. Вона напрацювала всі ті правки, які були представлені, щоб у понеділок о 14:30 під час чергового засідання вже визначилися , що ми підтримуємо, що не підтримуємо. Думаємо, що законопроект буде розглядатися у Верховній Раді у вівторок або четвер. Приймемо, обов'язково приймемо", - додав Тетерук.

Нагадаємо, правку про розрив дипвідносин з Росією вніс нардеп Іван Винник до законопроекту про відновлення суверенітету над Донбасом. Цей документ був ухвалений в першому читанні.

Президент Петро Порошенко забракував ідею розірвати дипвідносини з РФ.

Подробнее о том, возможны ли дипломатические отношения со страной-агрессором, читайте в материале LB.ua.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram