ГоловнаПолітика

В Україні готують програму "Я маю право" за безкоштовними юрконсультаціями

Правову допомогу отримуватимуть найменш захищені верстви населення.

В Україні готують програму "Я маю право" за безкоштовними юрконсультаціями
Фото: president.gov.ua

Національна рада реформ під головуванням президента Петра Порошенка в п'ятницю розглянула ініціативу голови держави, уряду і Міністерства юстиції щодо посилення захисту прав і свобод громадян та покращення надання безоплатної правової допомоги.

"Дуже важлива і ініціатива, яку ми висуваємо разом з урядом і Міністерством юстиції", - сказав Порошенко учасникам засідання під час презентації та обговорення концепції програми "Я маю право" в системі безоплатної правової допомоги, повідомляється на сайті президента.

"Понад 8 млн громадян мають право на безоплатну правову допомогу, і сотні тисяч людей сьогодні звертаються за безоплатною правовою допомогою і отримують її. Але цього недостатньо", - зазначив Порошенко.

За його словами, пропонується створити спільну програму, яка буде називатися "Я маю право". "І це буде не просто правова безкоштовна допомога в судах, яка є і зараз. А це - безкоштовні юридичні консультації, на які матимуть право найменш захищені верстви населення", - наголосив він.

Президент зазначив, що реалізація цього проекту дозволить українцям безкоштовно отримати відповідь, як нарахувати субсидію, як боротися з незаконним захопленням власності, яким чином захиститися від тих чи інших дій місцевої влади, яким чином захистити свої права.

Відповідний проект підготували уряд і Міністерство юстиції.

Нагадаємо, з червня 2015 року Мін'юст відкрив близько сотні центрів надання безоплатної правової допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram