ГоловнаПолітика

Двох членів Вищої ради правосуддя викликали в поліцію

Департамент захисту економіки чекає на пояснення від Гречківського і Романюка.

Двох членів Вищої ради правосуддя викликали в поліцію
Фото: Lb.ua

Департамент захисту економіки Національної поліції викликав для дачі пояснень двох членів Вищої ради правосуддя - Павла Гречківського і Ярослава Романюка.

Як повідомляє прес-служба ВРП, в листі департаменту від 7 листопада зазначено, що в Романюка і Гречківського може бути конфлікт інтересів. Поліція просить надати документи про розподіл повноважень між членами Вищої ради правосуддя; письмово повідомити, на яких кандидатів на посаду судді Верховного Суду члени ради подавали заяву про самовідвід тощо.

Вища рада правосуддя заявляє, що розцінює ці дії поліції як спробу правоохоронців ініціювати збір інформації в не передбачений законом спосіб і фактичне перебирання на себе повноважень державних органів, уповноважених на здійснення функцій контролю у сфері запобігання і протидії корупції.

ВРП має намір просити голову Національної поліції Сергія Князєва звернути увагу на дії його підлеглих і припинити їх.

Нагадаємо, що ВРП має повноваження звільняти суддів, вносити президенту подання про їх призначення, приймати рішення про порушення суддею або прокурором вимог про несумісність, притягувати їх до дисциплінарної відповідальності. Також ВРП може позбавляти недоторканності суддів, підозрюваних у кримінальних злочинах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram