ГоловнаПолітика

Сербія терміново викликала посла в Україні

Дачич заявив, що "українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу".

Сербія терміново викликала посла в Україні
Фото: ianp.com.ua

Перший заступник прем'єр-міністра і міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич запросив посла в Україні Радета Булатовича обговорити поточні питання відносин з Україною.

Про це повідомляє прес-служба МЗС Сербії.

У сербському МЗС наголошують, що Сербія неодноразово заявляла про підтримку територіальної цілісності України, що також підтвердилося під час головування Сербії в ОБСЄ.

"Сербія прийняла низку конкретних кроків щодо переслідування сербських громадян, які воюють за кордоном, включаючи Україну, ніж продемонструвала прихильність своїм міжнародно-правовим зобов'язанням", - йдеться в повідомленні.

Міністр Дачич нагадав, що добре відомо, що "українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, які Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала".

У міністерстві запевняють, що Сербія як і раніше прихильна до встановлення хороших відносин з Україною на принципах взаємної поваги.

Нагадаємо, в інтерв'ю виданню Balkan Insight посол України в Сербії Олександр Олександрович заявив, що Сербія не робить достатньо зусиль, щоб перешкоджати своїм громадянам в участі в конфлікті на Донбасі на боці бойовиків. Він вважає, що нинішні зв'язки між сербами і Росією є перешкодою для вирішення цієї проблеми.

Раніше голова СБУ повідомив, що з початку бойових дій на сході України на стороні терористів "ЛНР" воювали 300 громадян Сербії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram