ГоловнаПолітика

Великих хабарників з УЗ відправили під суд

Два менеджери "Укрзалізниці" попалися на 4-мільйонному хабарі.

Великих хабарників з УЗ відправили під суд
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua/

Прокуратура Києва завершила досудове розслідування і направила до суду обвинувальний акт проти двох посадових осіб "Укрзалізниці" за фактом прийняття пропозиції неправомірної вигоди в розмірі майже 4 млн гривень, повідомляють у фейсбуці наглядового органу.

За даними слідства, начальник Департаменту майнових і земельних ресурсів "Укрзалізниці" Андрій Тимошенко разом із заступником юридичного департаменту Олександром Ященком погодилися на пропозицію директора приватної фірми отримати 4 млн гривень за сприяння в оренді 9 га землі на території смт Пісківка Бородянського району Київської області.

Дії посадових осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У рамках розслідування кримінального провадження встановлено факт умисного невнесення в електронну декларацію Ященка відомостей про майно та грошові кошти.

Зокрема, протягом обшуків за місцем проживання Ященка і в банківському сейфі, зареєстрованому на ім'я дружини, було вилучено понад 220 тис. доларів, 13 500 євро, 7 золотих злитків 999,9 проби, коштовний годинник тощо. Водночас у декларації, поданій посадовою особою, є відомості тільки про 150 тис. гривень на рахунку дружини.

У зв'язку із цим Ященкові додатково інкримінують вчинення злочину, передбаченого ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт щодо Тимошенка і Ященка направлено до суду для розгляду по суті.

Нагадаємо, начальника департаменту майнових і земельних ресурсів УЗ Андрія Тимошенка і заступника начальника юридичного департаменту компанії Олександра Ященка затримали 6 липня за підозрою в прийнятті хабара від директора комерційного підприємства за сприяння укладенню договору оренди 9 га землі. Свої послуги вони оцінили в 150 тис. доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram