ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду прискорити процедури для реєстрації нового законопроекту про антикорупційний суд

Він заявив, що спочатку потрібно відкликати альтернативний проект.

Порошенко закликав Раду прискорити процедури для реєстрації нового законопроекту про антикорупційний суд
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду прискорити формальні процедури, які необхідні для реєстрації нового законопроекту про антикорупційний суд.

Про це йдеться в його листі до спікера парламенту Андрія Парубія, який оприлюднив прес-секретар голови держави Святослав Цеголко.

"Венеціанська комісія у своєму висновку від 6 жовтня 2017 року критично оцінила законопроекти №6011 і №6529 про створення та функціонування спеціальних антикорупційних судових органів... При цьому подача і реєстрація нового законопроекту неможлива через законопроект №6011, який усе ще залишається включеним у порядок денний сесії Верховної Ради України", - пише президент.

Порошенко пропонує Парубію відкликати законопроект і доручити голові профільного комітету Верховної Ради створити робочу групу з метою напрацювання нового законопроекту, який враховував би рекомендації Венеціанської комісії. Напрацювання групи ляжуть в основу законопроекту, який президент має намір особисто внести в парламент.

"Ми повинні докласти всіх зусиль, щоб до кінця року прийняти цей законопроект. Витрати на фінансування Вищого антикорупційного суду вже передбачено в проекті бюджету на 2018 рік", - йдеться в листі.

Нагадаємо, раніше Порошенко виступав проти створення окремого антикорупційного суду, але восени його риторика змінилася. Він запропонував написати новий законопроект замість двох проектів законів на цю тему, зареєстрованих у парламенті. Венеціанська комісія обидва ці законопроекти розкритикувала, але саму ідею створення Антикорупційного суду підтримала і запропонувала, щоб Порошенко від свого імені вніс новий проект закону.

Створення Антикорупційного суду - одна з трьох вимог учасників протесту біля Ради, а також МВФ, ЄС і США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram