ГоловнаПолітика

Дуда закликав не призначати на посади в Україні людей "з антипольськими поглядами"

Кого саме не слід призначати, президент Польщі не уточнив.

Дуда закликав не призначати на посади в Україні людей "з антипольськими поглядами"
Фото: EPA

Президент Польщі Анджей Дуда закликав керівництво України не призначати на високі посади людей з "антипольськими поглядами".

Про це він повідомляє "Польське радіо".

"Я очікую від президента Петра Порошенка і його співробітників, від прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, що люди, які відверто проголошують націоналістичні й антипольські погляди, не займатимуть важливих посад в українській політиці", - сказав Дуда.

На його переконання, такі люди не сприяють співпраці між країнами, а навпаки - руйнують добросусідські відносини.

"Такі люди не будують співробітництво між нашими країнами, вони його руйнують. Тому таких людей у великій політиці, в політиці, яка має міжнародне значення, не повинно з української сторони бути", - сказав Дуда.

Що саме він має на увазі під "антипольськими поглядами" і кого не слід призначати, Дуда не уточнив.

"Те, що є такі люди, - а все ж, ми знаємо, що такі існують - це дуже недобрий знак з української сторони щодо нас", - зазначив президент.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський пригрозив створити список нев'їзних українців з "антипольською позицією" і додав, що в нього потраплять і чиновники, "які на адміністративному рівні, з політичних мотивів, не допускають продовження ексгумації та відновлення польських місць пам'яті".

В українському МЗС заявили, що в Україні антипольських настроїв немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram