ГоловнаПолітика

У Paradise Papers виявилися екс-нардеп і колишній віце-прем'єр України

Антон Пригодський і Валерій Вощевський заснували офшори на Мальті.

У Paradise Papers виявилися екс-нардеп і колишній віце-прем'єр України

У Paradise Papers - міжнародному журналістському розслідуванні про офшори - фігурує двоє громадян України.

Про це пише "РБК-Україна" з посиланням на сайт Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань.

Йдеться про колишнього народного депутата від Партії регіонів і друга екс-президента Віктора Януковича Антона Пригодського та колишнього віце-прем'єра від Радикальної партії Валерія Вощевського. За даними журналістів, Пригодський зазначений єдиним акціонером компанії TUC, зареєстрованої на Мальті 2013 року, основною діяльністю якої є "здійснення судноплавної діяльності", включаючи придбання суден.

Відповідно до фінансової звітності TUC, поданої 2015 року, станом на 31 грудня 2014 року активи компанії оцінювалися приблизно в 6,6 млн доларів США і складалися з будівництва суден. Втрати склали близько 25,1 тис. доларів, що дозволило Пригодському не платити податків на прибуток 2014 року.

Вощевський є в реєстрі компаній Мальти як один з двох акціонерів і директорів Marfa Holding Ltd. разом з громадянином Мальти Марвичем Боргом. Marfa Holding був зареєстрований на Мальті 10 грудня 2013 року, у Вощевського - 1080 акцій, у Борга - 120.

Нагадаємо, розслідування ґрунтується на даних 13,4 млн офшорних фінансових документів бермудської юридичної фірми Appleby, які німецька газета Süddeutsche Zeitung отримала від невідомого джерела. У розслідуванні брали участь 382 кореспонденти 96 ЗМІ з 67 країн світу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram