ГоловнаПолітика

НАБУ визнало закупівлі сорочок і спортивних костюмів у фігуранта "справи про рюкзаки"

Бюро не вбачає в цьому нічого поганого.

НАБУ визнало закупівлі сорочок і спортивних костюмів у фігуранта "справи про рюкзаки"
Фото: Сергей Нужненко

Національне антикорупційне бюро визнало, що фігурант "справи про рюкзаки" Володимир Литвин доставив бюро сорочки під бронежилети і спортивні костюми.

Про це повідомляється в фейсбуці бюро.

При цьому НАБУ наголошує, що йдеться не про фірму, яка доставила рюкзаки для потреб МВС України.

"НАБУ не мало і не має ніякого контракту на закупівлю товару або послуги із зазначеним ТОВ. Особа, що представляла інтереси цього ТОВ в епізоді із закупівлею рюкзаків, дійсно брала участь в двох тендерах з закупівель, оголошених НАБУ. У згаданих тендерах особа виступала від свого імені як приватний підприємець (ФОП). У двох тендерах - з поставок 220 літніх сорочок під бронежилети і 42 спортивних костюмів - цього підприємця визначено переможцем. З ним укладено контракт", - сказано в повідомленні.

При цьому бюро наголошує, що за результатами тендерів ціна закупівлі була знижена в порівнянні з очікуваною. Зокрема, економія при закупівлі сорочок становила 35%, спортивних костюмів - 38%. Загалом розмір економії становив близько 280 тис. грн.

"Наголошуємо, що приватний підприємець на момент проведення відкритого тендера із закупівлі (в лютому 2017) не був у статусі підозрюваного в кримінальному провадженні НАБУ, тому конфлікту інтересів, який міг би вплинути на результати тендеру або процес досудового розслідування, не було", - пише НАБУ. Володимиру Литвину про підозру дійсно повідомили лише на цьому тижні, але саму справу бюро розслідує вже понад два роки.

Бюро зазначає, що закуплені товари були поставлені НАБУ своєчасно і в повному обсязі, товар повністю відповідав технічним, якісним і кількісним характеристикам, обумовленим у предметі закупівлі при оголошенні тендера.

"З огляду на викладене, будь-які спроби відшукати корупційний підтекст в тому, що одним з багатьох сотень переможців тендерів, проведених НАБУ, виявилася особа, яка згодом стала підозрюваною у кримінальному провадженні, виглядають безглуздими і маніпулятивними", - заявили в бюро.

Нагадаємо, Володимир Литвин був представником фірми-переможця тендеру МВС на поставку рюкзаків. НАБУ стверджує, що при цьому була допущена розтрата державних коштів на 14 млн гривень. Крім Литвина, підозрюваними у справі є син голови МВС Олександр Аваков і екс-заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram