ГоловнаПолітика

Трамп зібрався поговорити з Путіним про Україну у В'єтнамі

Зустріч може пройти на полях саміту АТЕС.

Трамп зібрався поговорити з Путіним про Україну у В'єтнамі
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп збирається обговорити з російським президентом Володимиром Путіним ситуацію в Україні на полях саміту АТЕС, який пройде у В'єтнамі.

Про це Трамп сказав в інтерв'ю Fox News, кажучи про цілі своєї 12-денної поїздки в країни Азійсько-Тихоокеанського регіону, протягом якої він має намір відвідати Японію, Республіку Корею, Китай, В'єтнам, Філіппіни, а також американський острівний штат Гаваї.

"У нас може відбутися зустріч з Путіним. Повторю, Путін дуже важливий для нас, оскільки він може допомогти нам з Північною Кореєю. Він може допомогти нам у Сирії, і ми повинні поговорити про Україну", - сказав Трамп.

За кілька годин до інтерв'ю радник американського президента з національної безпеки Герберт Макмастер заявив, що домовленості про зустріч двох президентів ще немає.

Своєю чергою прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявляв, що графік двосторонніх зустрічей, у тому числі з президентом США, поки що опрацьовується.

Перша особиста зустріч Путіна і Трампа відбулася 7 липня на полях саміту G20 у Гамбурзі. Там президенти поговорили двічі.

Друга зустріч, неформальна, на полях саміту, що не висвітлювалася публічно, відбулася під час вечері вже після їхніх офіційних переговорів. Розмова президентів тривала приблизно годину. Крім президентів, на ній був тільки перекладач Путіна.

25-та неформальна зустріч лідерів країн АТЕС пройде з 10 по 11 листопада у В'єтнамі.

Азійсько-Тихоокеанське економічне співробітництво (АТЕС) створили 1989 року, в нього входить 21 країна, більшість із них - з береговою лінією біля Тихого океану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram