ГоловнаПолітика

КВУ оприлюднила результати голосування в міських ОТГ

У лідери вибилися дві партії.

КВУ оприлюднила результати голосування в міських ОТГ

Комітет виборців України оприлюднив підсумкову кількість голосів, відданих на виборах у міських ОТГ 29 жовтня. Кандидати висувалися тільки від місцевих організацій політичних партій, самовисування не передбачено. Результати оприлюднено на сайті КВУ.

Згідно з ними, у 25 міських ОТГ лідерство здобули кандидатами від БПП "Солідарність" (34065 голосів), далі йде ВО «Батьківщина» - 32 014, Аграрна партія України - 21 994, «Наш Край» - 9996, «Самопоміч» - 7713, УКРОП - 7086 голосів.

"На виборах у міські ради ОТГ кандидати могли висуватися лише від місцевих організацій політичних партій, самовисування не передбачене. Тому виборці брали до уваги не тільки особисті якості чи програму кандидата, а й враховували його партійну приналежність", - кажуть у Комітеті виборців.

Кандидатів від БПП «Солідарність» підтримали майже рівномірно в усіх областях, де проходили вибори в міських ОТГ. Схожа ситуація у ВО «Батьківщина». Зате Аграрна партія України, «Наш Край», «Самопоміч» і УКРОП практично не отримали голосів виборців у близько третині областей.

Усього в міських ОТГ, в яких проходили вибори 29 жовтня, проживають 356 тис. виборців.

На виборах 29 жовтня в міських ОТГ обиралося 674 депутатів міських рад.

Також КВУ провів паралельний підрахунок голосів за кандидатів на посади голів ОТГ. Згідно з ним, найбільше місць серед партій отримав БПП - 60 кандидатів від партії перемогли, ВО «Батьківщина» - 13, Аграрна партія України - 5, «Наш Край» - 5, «За конкретні справи» - 3, УКРОП - 1, Радикальна партія Олега Ляшка - 1, «Сила людей» - 1.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram