ГоловнаПолітика

Україна внесла в ООН оновлений проект резолюції про права людини в Криму

Голосування за резолюцію в Третьому комітеті заплановано на середину листопада.

Україна внесла в ООН оновлений проект резолюції про права людини в Криму
Фото: пресс-служба президента

Оновлений проект резолюції про права людини в окупованому Росією Криму, який Україна у вівторок офіційно внесла в Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН, вже отримав безсумнівну підтримку більш ніж трьох десятків країн, які стали його співавторами.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Сьогодні в Нью-Йорку делегація України внесла до секретаріату Третього Комітету Генасамблеї ООН проект оновленої резолюції "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна". Зараз співавторами документа виступили 34 країни", - розповів спікер Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Він також повідомив, що голосування за резолюцію в Третьому комітеті заплановано в середині листопада. Після цього, як очікується, вже в грудні документ буде винесено на загальне голосування в Генеральній Асамблеї.

"Оновлена резолюція має на меті консолідувати підтримку України в питанні деокупації українського півострова. Зокрема, в ній міститься вимога до Росії виконати тимчасові заходи наказу Міжнародного суду ООН щодо скасування заборони Меджлісу кримськотатарського народу, а також наголошується на необхідності забезпечення навчання українською і кримськотатарською мовами", - пояснив дипломат.

Крім того, в документі наголошується на "необхідності доступу міжнародних організацій в окупований Крим".

У листопаді минулого року ООН переважною більшістю голосів прийняла резолюцію про ситуацію з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна), в якій Росія визнана країною-окупантом.

Нагадаємо, у вересні Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй (УВКПЛ ООН) випустило доповідь, у якій йдеться, що з 2014 року, коли Крим був окупований Росією, там сильно погіршилася ситуація у сфері прав людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram