ГоловнаПолітика

Клімкін запропонував ввести біометричні візи для росіян

"Звичайний візовий режим не працює".

Клімкін запропонував ввести біометричні візи для росіян
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловився за введення додаткового контролю за пересуванням російських громадян територією України, у тому числі за введення біометричного візового режиму з Росією, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Одночасно повинні розуміти, що додатковий контроль за пересуванням російських громадян і за всім, що тут роблять російські спецслужби, нам вкрай потрібен, на це і спрямоване те, що введуть з 1 січня", - сказав він на брифінгу у вівторок у Києві.

Зокрема, нагадав глава МЗС, з 1 січня 2018 року запроваджується зняття в іноземців, які в'їжджають в Україну, біометричних даних і подання попередньо заявки на в'їзд у країну.

При цьому Клімкін заявив, що вважає візовий режим, у разі його запровадження з Росією, недостатнім заходом. Разом із тим він наголосив на необхідності введення одночасно з візовим режимом і пропуску в країну громадян РФ, які мають біометричний паспорт.

"Далі нам потрібно буде робити біометричний візовий режим, оскільки звичайний візовий режим не працює, і так далі. Ми повинні контролювати кожен крок, який робиться з метою дестабілізувати ситуацію в Україні", - підкреслив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, в липні Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення не вводити візовий режим з Росією, оскільки це може створити проблеми для громадян України в окупованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram