ГоловнаПолітика

НАБУ повідомило Мартиненку про підозру у справі "Енергоатому"

Екс-нардепа підозрюють у заволодінні 6,4 млн євро держпідприємства.

НАБУ повідомило Мартиненку про підозру у справі "Енергоатому"
Фото: Lb.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру в заволодінні майном держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" колишньому голові комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу Миколі Мартиненку, а також керівнику структурного підрозділу держпідприємства.

Про це повідомляється на сайті НАБУ.

За версією слідства, Мартиненко в змові з ще трьома особами організував корупційну схему, в результаті якої інтересам "Енергоатому" було завдано збитків у розмірі 6,4 млн євро.

У НАБУ стверджують, що учасники групи в 2008-2012 роках створили умови для проведення низки тендерів, на яких перемогла чеська компанія "Škoda JS". Її фактичним власником є російське ЗАТ "Об'єднані машинобудівні заводи".

Компанія перемогла на тендерах, завищивши на 6,4 млн євро цінові пропозиції, які в окремих випадках становили до 20% від вартості обладнання. Надалі "Skoda JS" перерахувала цю суму на рахунок BRADCREST INVESTMENT SA, власником якої є Мартиненко.

"На рахунку вказаного підприємства в швейцарському банку за запитом Національного бюро про міжнародну правову допомогу арештовано кошти в сумі еквівалентній 86,4 млн гривень (3,2 млн швейцарських франків). Слідчі дії тривають. Встановлюється місцезнаходження інших передбачуваних учасників угруповання", - йдеться в повідомленні.

Фото: nabu.gov.ua

Нагадаємо, в серпні НАБУ затримало підозрюваного в розкраданні 27 млн грн "Енергоатому".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram