ГоловнаПолітика

Януковичу знову поміняють держадвоката

Максима Гераська відсторонили за "непрофесіоналізм".

Януковичу знову поміняють держадвоката
Максим Герасько
Фото: стоп-кадр видео

Оболонський районний суд Києва вивів із процесу державного адвоката колишнього президента Віктора Януковича Максима Гераська, визнавши його нездатним забезпечити захист.

Герасько в коментарі журналістам заявив, що цьому процесу потрібен статист, а не адвокат.

"Я читав матеріали від початку до кінця і робив усі дії відповідно до законодавства України. Суд позбавив мене такої можливості. Суд позбавив можливості нормально захищати клієнта... Це вже другий адвокат, який не влаштовує суд. Я виконував свої професійні обов'язки відповідно до присяги адвоката, як того вимагає закон. Усі мої попередники, якщо враховувати оплачуваних адвокатів, теж виконували свої обов'язки відповідно до закону. Але ніхто не влаштовує суд, тому що тут хочуть бачити статиста", - заявив він.

Герасько вважає, що цей процес несправедливий і не має жодної перспективи.

Прокурор Руслан Кравченко заявив, що не має права коментувати рішення суду. Але водночас він визнав, що Герасько зробив усе можливе для затягування процесу. Прокурор висловив надію, що Центр безкоштовної правової допомоги призначить на процес нового професійного адвоката.

Нагадаємо, що 17 серпня 2017 року держадвокат Віталій Мешечек відмовився від своїх обов'язків захисника Януковича.

6 липня 2017 року Янукович через російські ЗМІ заявив, що більше не має наміру брати участь у судовому процесі у справі про держзраду і відкликає своїх захисників. Він передбачає, що рішення Оболонського суду заздалегідь визначене і його засудять до довічного ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram