ГоловнаПолітика

Порошенко закликав забезпечити села швидкісним інтернетом

Проникнення широкосмугового інтернету в село зараз становить 4%.

Порошенко закликав забезпечити села швидкісним інтернетом

Президент Петро Порошенко закликав забезпечити села швидкісним інтернетом, щоб селяни могли скористатися послугою телемедицини.

Про це він сказав, виступаючи на шостому засіданні Ради регіонального розвитку, повідомляють на сайті президента.

Порошенко нагадав, що минулого тижня був проголосований у першому читанні законопроект "Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування в сільській місцевості" (так званий законопроект про телемедицину).

"Перші 4 млрд на фінансування проекту так само ми вже виділили. Спасибі Генеральній прокуратурі, яка повертає народу кошти, вкрадені Януковичем. І передбачено відповідне фінансування в бюджеті наступного року. Хочу, щоб ви приділили цьому особливу увагу, тому що людям, які проживають у сільській місцевості, так само слід забезпечити стандарти, яких вони були позбавлені все своє життя", - зазначив президент.

Голова держави доручив керівникам ОДА спільно з Мінрегіонбудом швидко визначити схему розміщення і плани розташування сільських амбулаторій з урахуванням навантаження на лікаря і доступності для пацієнтів. "Міністерство охорони здоров'я вже розробляє стандартні вимоги до обладнання і набору медикаментів. Упевнений, що уряд у найкоротші терміни прийме державні програми, врахує всі нюанси розвитку сільської медицини на підставі нового закону", - зазначив президент.

Порошенко заявив, що ще одним аспектом реформи є розвиток інформаційно-комунікаційних технологій в сільській місцевості - де оптичних мереж, де мобільного зв'язку 4-го покоління, де інших технологій. "Нагадаю, зараз проникнення широкосмугового інтернету в село становить 4%. У 21 столітті. Я вважаю, що це божевільна дискримінація людей, які там живуть, а це майже третина населення України", - зазначив він.

Порошенко додав, що швидкісний Інтернет стане в нагоді не тільки амбулаторіям, а й школам, бібліотекам, задоволенню інформаційних потреб селян.

Нагадаємо, проект закону про сільську медицину пропонує закріпити визначення інструментів телемедицини, до яких належать телемедичне консультування, телемедичний консиліум, телеметрія, домашнє телеконсультування. Для забезпечення роботи телемедицини в закладах охорони здоров'я необхідно забезпечити їхній доступ до мережі Інтернет.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram