ГоловнаПолітика

Росія відмовилася розширити мандат місії ОБСЄ на всю ділянку україно-російського кордону

Україна закликала РФ до неухильного виконання взятих у рамках Мінських домовленостей зобов'язань.

Росія відмовилася розширити мандат місії ОБСЄ на всю ділянку україно-російського кордону
Фото: EPA/UPG

Постійна Рада ОБСЄ ухвалила рішення продовжити до 31 січня 2018 року мандат місії спостерігачів на двох російських пунктах пропуску "Гуково" і "Донецьк". Делегація РФ виступила проти розширення мандата місії ОБСЄ на всю ділянку україно-російського кордону, повідомляє прес-центр МЗС.

Зі свого боку Україна "висловила глибоке розчарування одноосібною відмовою Росії дати згоду на розширення мандата місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово не контрольованої урядом України території окремих районів Донецької та Луганської областей".

"Такі дії Російської Федерації свідчать про свідоме небажання сприяти деескалації ситуації на Донбасі і свідомий намір продовжувати постачання важкого озброєння, військового обладнання і боєприпасів, бойовиків і найманців, здійснювати підтримку терористичної діяльності на території України", - йдеться в коментарі МЗС України.

Делегація України закликала Російську Федерацію до неухильного виконання взятих зобов'язань у рамках Мінських домовленостей, насамперед положення про встановлення контролю і постійного моніторингу ОБСЄ над тимчасово неконтрольованою ділянкою українсько-російського державного кордону зі створенням зони безпеки уздовж кордону з боку України і Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram