ГоловнаПолітика

Колона на чолі з Соболєвим прийшла до Порошенка (оновлено)

"Ми передали текст законопроекту президенту. Він його повинен внести тепер".

Колона на чолі з народним депутатом Єгором Соболєвим рушила на вул. Шовковичну до Президента, повідомляє кореспондент LB.ua з місця події.

Нардеп попросив військових залишитися в таборі. До президента разом з Соболєвим вирушили тільки цивільні і жінки - всього близько 60 осіб.

Фото: Тереза Лащук

Вони викрикують гасла «Злодіям - тюрми!», «Київ, вставай!». Соболєв на чолі колони з мегафоном, в його руках текст законопроекту про антикорупційний суд, щоб президент, за рекомендацією Венеціанської комісії, вніс його в парламент від свого імені.

Колону мітингувальників супроводжують кілька поліцейських.

Фото: Тереза Лащук

Оновлення. До колони приєднався народний депутат Юрій Левченко.

"Ми йдемо до президента, щоб вручити йому текст законопроекту. Я вирішив відмовитися від авторства, оскільки згідно з Конституцією вносити законопроект про новий суд повинен президент. Ми хочемо, щоб президент вніс його сьогодні", - сказав у Соболєв.

Близько 20:25 народний депутати Єгор Соболєв, Юрій Левченко та Павло Костенко зайшли всередину Адміністрації президента. Всі інші активісти залишилися під АП. Вони співають гімн України.

До мітингувальників біля АП приєдналися ще більш як сотня активістів, а також один з лідерів "Руху нових сил" Давид Сакварелідзе. Вони вимагають, щоб Порошенко вийшов до мітингувальників.

Оновлення 20:46. Юрій Левченко повідомив, що нардепи передали текст законопроекту президенту.

"Порошенко був у кабінеті. Комендант сказав, що він там. Ми передали текст законопроекту. Він його повинен внести тепер", - сказав Левченко.

Колона активістів на чолі з депутатами повертається в табір, "щоб на нього ніхто не напав".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram